Tips voor behandeling vissen na de aankoop

Gefeliciteerd met de aanschaf van deze vissen. Wij van Aquariumcentrum Holgen hebben ons best gedaan goede vissen voor u te scheppen en u geadviseerd wat betreft de houdbaarheid en de verdraagzaamheid ten opzichte van uw bestaande vissen.

Op de prijskaartjes van de verkoopaquaria in onze winkel vindt u de Latijnse naam van de vissen en, indien bekend, de Nederlandse naam en het land of streek van herkomst. De verkochte vissen zijn in goede conditie bij het verlaten van onze winkel. Zij worden elke morgen en avond zorgvuldig gecontroleerd en, indien goed bevonden, van een kwaliteitscodering voorzien. Indien ons meegedeeld wordt hoe lang het transport naar de nieuwe behuizing duurt, zal de verpakking daaraan aangepast worden. Na thuiskomst adviseren wij de vissen in de transportzak een halfuur te laten wennen aan de temperatuur van het aquarium, door het zakje in het aquarium te laten drijven. Bij meerdere zakjes wat water uit het aquarium halen. Na een halfuur met een schaar wat gaatjes in de zak prikken, waardoor het transportwater zich gaat vermengen met het aquariumwater. Dit dient om de verschillen in watersamenstelling te compenseren. Een kwartier hierna de zak openknippen en de vissen zelf uit de zak laten zwemmen. Gelijktijdig de bestaande vissen goed voeren om deze af te leiden, ze mochten eens denken dat uw nieuwe vissen voer zijn. 

Een vis, welke verplaatst wordt is altijd gestrest en kwetsbaar. De kans op ziekte na een transport is altijd aanwezig en het grootste risico ligt dan ook na de aankoop van de nieuwe vissen. Wij adviseren dan ook een halve dosering Easy-life Voogle toe te voegen aan het aquariumwater ter voorkoming van visziekten. Het is ook verstandig eens per 2 weken een kwart van het aquariumwater te verversen, onder toediening van verswaterbereiders zoals Easy-life AquaMaker. Indien u de zaak serieus opvat, test u met bij ons verkrijgbare testsetjes regelmatig de zuurgraad, nitrietgehalte en hardheid van uw aquariumwater. Een overzichtje met de juiste waarden is bij ons gratis te verkrijgen. Tevens kunt u deze vinden op deze website onder handleidingen “Waterwaarden”. Een zeer belangrijke waarde is de geleidbaarheid van water, wat in een getal (Microsiemens ) uitgedrukt wordt. Hoe hoger dit getal, hoe meer zouten ( afvalstoffen ) in het water opgelost zijn. Een goede grenswaarde is 450 Ms. Deze waarde kunt u regelmatig bij ons in de winkel laten meten om zekerheid te krijgen of u wel voldoende water ververst en niet teveel voert. Deze service is gratis. Bij ons zijn diverse folders gratis beschikbaar , welke u op weg helpen een optimaal aquarium te realiseren. Ook de anti-alg folder bevelen wij u aan.

Leave a Reply