Home

Elke donderdagmiddag krijgen we vers levend voer binnen oa: rode muggenlarven, witte muggenlarven, daphnia, artemia en tubifex


Welkom op onze website. Wij, de mensen van Aquariumcentrum Holgen, zitten al generaties in het Aquariumvak. Overgrootvader Holgen, ooit van beroep " Schuitenvoerder", besloot in 1895 van zijn hobby zijn vak te maken.

In Amsterdam opende hij een winkel in " Naturalien " en noemde zich deftig " Naturalist". De verkoop in vissen, reptielen en planten sloeg aan en zijn vele zoons en dochter opende na jaren ook winkels in Amsterdam. Rotterdam en Den Haag. Grootvader Gerrit Holgen opende zijn zaak in Den Haag in 1917, waarna Gerrit Holgen Jr in 1938 op de Regentesselaan begon. De oorlogstijd 1940-45, waren verloren jaren, waarna in 1945 de boel, zoals bij iedereen, weer opgebouwd moest worden. Na de oorlog beleefde de aquariumhobby een enorme hausse, waarbij ook het aquariumverenigingsleven bloeide De import van exotische siervissen kwam goed op gang en wekelijks waren er nieuwe soorten vissen en planten te ontdekken. Rob Holgen Sr. kwam in 1964 bij zijn vader in de zaak en werd kort daarop vennoot. De zestiger en zeventiger jaren kenmerkten zich door explosieve groei in het aquariumgebeuren, waarbij prachtige techniek uit het voormalige West-Duitsland zijn intrede deed. Zoon Rob Holgen Jr. versterkte de gelederen in 1989 en werd in 1999 mede-eigenaar. Indien u ons bedrijf bezoekt, ziet u wat het betekent generaties lang met het vak vergroeid te zijn.

Anno nu nemen wij ons vak uiteraard nog steeds zeer serieus. Kwaliteit en service staan bij ons voorop. Tweemaal per dag worden alle vissen gecontroleerd en voorzien van een code. Uit deze codering kunnen alle medewerkers de kwaliteit aflezen. Bij twijfel worden de vissen uiteraard niet verkocht maar in quarantaine gehouden. Wekelijks worden alle verkoopaquaria gereinigd en ververst om de waterkwaliteit zo optimaal mogelijk te houden. Al onze fulltime verkoopmedewerkers hebben een cursus visziekten gevolgd. Hierdoor kunnen eventuele problemen met de kwaliteit al in een vroeg stadium worden herkend en behandeld.

We willen met deze website graag een positieve bijdrage leveren aan uw hobby. U op de hoogte houden van de diverse nieuwe produkten en eventuele aanbiedingen. De diverse handleidingen zijn zeer nuttig voor de beginnende en ook ervaren aquariaan. U vindt links naar de meer gerenomeerde merken en aquariumprodukten. Vraag/antwoord geeft u al een antwoord op de meest gestelde vragen. En uiteraard kunt u ons ook mailen via contact.

Veel plezier op onze site.